Fres­Co Ra­vin­to­lat saa pal­ve­lus­taan ja ruu­is­taan hy­vää pa­lau­tet­ta. Yri­tyk­sen kol­me rau­ma­lais­ta lou­nas­ra­vin­to­laa ovat va­kiin­nut­ta­neet paik­kan­sa ruo­kai­li­joi­den sy­dä­mis­sä.

Sa­ta­man­port­ti aloit­ti toi­min­tan­sa vuon­na 2004 ja on edel­leen suo­sit­tu. Syk­sys­tä läh­tien ra­vin­to­las­sa on tar­jot­tu ar­ki­sin myös suo­sit­tua aa­mu­pa­laa.

– Aa­mu­pa­la on run­sas, jo­ten joi­nain päi­vä­nä se var­mas­ti kor­vaa lou­naan­kin kii­reen kes­kel­lä. Tar­jol­la on muun mu­as­sa puu­roa ja tuo­rei­ta lei­pä­pöy­dän tuot­tei­ta me­he­vi­ne li­suk­kei­neen aa­mun al­ka­jai­sik­si, sa­noo Lau­ra Avi­kai­nen.

Kes­kus­tas­sa Rau­man te­at­te­rin yh­tey­des­sä toi­mi­vas­ta te­at­te­ri­ra­vin­to­la Ank­ku­ris­ta on tul­lut mo­nen suo­sik­ki.

– Paik­ka on kes­kei­nen ja ke­säl­lä myös tu­ris­tit ovat löy­tä­neet te­ras­sin. Meil­lä on ai­na tar­jol­la myös laps­kous­sia ja sitä tul­laan usein var­sin­kin ul­ko­paik­ka­kun­ta­lais­ten kans­sa mais­ta­maan, Sep­po Aro­nen ker­too.

Laps­kous­sia myy­dään myös äm­pä­ri­kau­pal­la mu­kaan ja se on­kin tul­lut tu­tuk­si ta­vak­si mo­nel­le rau­ma­lai­sel­le.

Kau­pun­gin­ta­lon si­sä­pi­hal­la si­jait­se­va Knuu­tin­poi­ka on Fres­Con uu­sin lou­nas­ra­vin­to­la. Ra­vin­to­las­sa tar­jo­taan lou­nas­ta kai­kil­le.

– Paik­ka on ol­lut 30 vuot­ta kau­pun­gin hen­ki­lös­tö­ruo­ka­la­na ja nyt kol­mat­ta vuot­ta mei­dän pi­tä­mä lou­nas- ja ti­laus­ra­vin­to­la­na. Pik­ku­hil­jaa on tääl­lä on al­ka­nut käy­mään yhä enem­män lou­nas­ta­jia myös muu­al­ta, Lau­ra Avi­kai­nen ar­vi­oi.

Ra­vin­to­la Knuu­tin­po­jan tii­mi pal­kit­tiin tänä vuon­na Fres­Con si­säi­ses­sä ar­vi­oin­nis­sa par­haa­na lou­nas­ra­vin­to­la­na. Iloi­nen ja rei­pas pal­ve­lu on­kin kes­kei­nen osa Fres­Con tar­jo­a­maa ko­ke­mus­ta.

Fres­Con toi­min­ta jat­kuu myös ar­jes­ta juh­laan, sil­lä Juh­la­pal­ve­lu tuo tar­joi­lut min­ne vaan. Ti­lai­suuk­sia jär­jes­te­tään kai­kis­sa Fres­Con toi­mi­pai­kois­sa ja myös asi­ak­kai­den omis­sa ti­lois­sa.

Sa­ta­ma­ka­dul­la si­jait­se­va Etap­pi*22* on eri­no­mai­nen paik­ka jär­jes­tää ko­kouk­sia ja juh­lia. Ylä­sa­liin mah­tuu noin 150 ja ala­sa­liin 50. Fres­Con pää­keit­tiö ja lei­po­mo­kon­di­to­ria ovat sa­mas­sa ta­los­sa, jo­ten tar­joi­lut­kin hoi­tu­vat hel­pos­ti.

– Ylä­sa­lin esi­tys­tek­niik­kaa on uu­sit­tu ja nä­ky­vyyt­tä pa­ran­net­tu. Tääl­lä on help­po pi­tää sekä päi­vä- et­tä il­ta­ti­lai­suuk­sia.