Hittinikkarin tyttären, Ellinoora Hakulisen omia biisejä saadaan vielä odottaa. Multi-instrumentalistia kiinnostaa myös musiikin tuottaminen
Kuva ja teksti: Pauliina Vilpakka
Ellinoora Hakulinen olisi helppo kuvitella 80-luvulle Porirockin synnyinaikaan. Sarkastinen sävy, kiltti luonne, nahkarotsi, röökit laukussa ja basso sylissä. Veturitallinkadulla on käynnissä psykedeelisiä tunnelmia maalaileva jamittelu. Bändikämppänä Hakuliselle on lähemmäs vuoden verran toiminut Porin kaupungin Nuorten Bändipaja. Bändipajalaiset kokoontuvat kolmesti viikossa nelituntiseen sessioon. Hakulisen työkokeilu Bändipajalla on jo kerran päättynyt, mutta hän haki jatkoaikaa, koska viihtyy hyvin.
– Täällä on tosi kannustava ilmapiiri, hyviä tyyppejä ja saa soittaa, nainen tiivistää.
Kokoonpanojakin bändipajalla on syntynyt. Hakulisen yhtyeen nimi on sohva666. Hakulinen on bändin solisti ja kosketinsoittaja. Laulukieli on englanti. Biisilistalla on goottirock ja rock covereita. Yhtye esiintyy ensi kuussa Bändipajan avoimien ovien päivänä.
Omaa tuotantoaan Hakulinen ei ole vielä juurikaan toisille esitellyt, vaikka biisiaihioita on olemassa. Pikkutunneilla on tullut varovasti kokeiltua kepillä jäätä ja soitettua läheisimmille kavereille joitain pätkiä.
– Ehkä sitä pelkää tyrmäystä ja siksi tulee tehtyä vain itsekseen, nainen arvelee.
Hakulisen lapsuudessa isä oli aina huoneessaan tekemässä musiikkia ja äänittämässä. Joutsenlaulun, Rakkaus on Lumivalkoinen ja monia muita suomirockhittejä kirjoittanut Jussi Hakulinen ei ole vielä tyttärensä hengentuotoksia päässyt kuulemaan, vaikka puhetta yhteistyöstä on ollut myös biisintekorintamalla.
– Hän ymmärtää hyvin miltä tuntuu, kun ei ole vielä valmis siihen, että muut kuulevat biisiä, nuorempi Hakulinen sanoo.
Samaan hengenvetoon hän jatkaa pohdiskellen, että puolivalmistakin kannattaisi välillä esittää toisille. Se voi auttaa eteenpäin tekemisessä. Tytär kokee, että isälle omia biisejä on kuitenkin helppo soittaa sitten, kun sen aika on. Sen sijaan ajatus oman biisin julkaisemisesta ja sen asettamisesta koko maailman mielipiteille alttiiksi tuntuu vähän pelottavalta. Biisinkirjoittajana hän kokee melodioiden tulevan helposti. Lyriikat sen sijaan vaativat hieman kaivelua.
– Yleensä se menee niin että alan soittaa melodiaa ja tapailen siihen sanoja päälle. Jossain vaiheessa niistä voi muodostua jotain missä on järkeä.
Myös musiikin tuotantopuoli, sovittaminen, äänittäminen ja miksaaminen kiinnostaa naista kovasti. Hakulisen on helppo kuulla kokonaisuuksia päässään. Bändipajallakin hänen on tullut tartuttua joka soittimeen paitsi rumpusettiin. 26-vuotiaalla on vielä korkeakoulututkinto hankkimatta, ja musiikin tuottaminen olisi mieluinen suuntautumisvaihtoehto.
Rockgeeneistään huolimatta Hakulisen elämän suurin musiikillinen rakkaus on vihainen suomiräp. Eevil Stöö, Sairas T, BMXT ja Jonestown soivat tietyssä elämänvaiheessa koko ajan kuulokkeissa.
– Olen aina haaveillut räptuottamisesta, hän paljastaa.
Mieleenpainuvia keikkojakin Hakulinen on kokenut genren parissa. Vuonna 2014 Lahdessa Jonestownin keikalla yleisö sai päälleen naudanverta. Hakulisella oli yllään keltainen sadetakki. Hän arvelee, että se luultavasti haisee vieläkin.
Hakulinen on viime vuosina nähty usein lavalla isänsä kanssa. Viimeksi hän esiintyi Jussi Hakulisen bändissä Porisperessä sekä Alaston Kaupunki -konsertissa. Ensi keväänä on vuorossa Viimeinen Varietee-kiertue. Isän keikat eivät vaadi treenikämpällä asumista.
– Ei niitä harjoitella ollenkaan. Meillä oli yhdet treenit silloin kun aloitettiin 2018 kesällä. Soitettiin biisien alut ja se kuulemma riitti. Sitten mentiin keikalle. Ne on simppeleitä juttuja kuitenkin, viitossointuja ja kaikkea tämmöistä.
Ellinoora Hakulinen ei koe jäävänsä muusikkona isänsä varjoon. Jos hän tekisi omaa musiikkia, se olisi kuitenkin jotain aivan muuta, kuin Yö. Vaikka erityisesti Varietee-levy kolahtaa häneenkin. Mitään tiettyä genreä Hakulinen ei osaa nimetä musiikille, jota haluaa itse tehdä. Häneen kolahtaa moni, mutta kivaa olisi soittaa esimerkiksi punkkia. Punk-idoleikseen nainen nimeää Tampere SS:n ja Appendixin, joista jälkimmäiseen kuului aikoinaan myös Olli Lindholm.