STT

Pe­rus­suo­ma­lais­ten lii­ken­ne-, vies­tin­tä-, ja si­sä­mi­nis­te­ri Lulu Ran­ne sa­noo pi­tä­vän­sä tar­peel­li­se­na sel­vit­tää ym­pä­ris­tö­lii­ke Elo­ka­pi­nan lak­kaut­ta­mis­ta. Asi­as­ta ker­too Uu­tis­suo­ma­lai­nen (USU).

Ran­ne sa­noo, et­tä asi­as­sa on nous­sut "ai­ka pal­jon pu­nai­sia lip­pu­ja", min­kä vuok­si sel­vi­tys Elo­ka­pi­nan lak­kaut­ta­mi­ses­ta on hä­nen mu­kaan­sa tar­peen.

– Lak­kau­tus on yh­dis­tys­lain mu­kaan mah­dol­lis­ta, jos jat­ku­vas­ti rik­koo la­kia ja hy­viä ta­po­ja, Ran­ne kom­men­toi Uu­tis­suo­ma­lai­sel­le.

Ran­ne sa­noo, et­tä asi­as­sa on kan­ne­oi­keus syyt­tä­jäl­lä ja Po­lii­si­hal­li­tuk­sel­la. Oi­keus on li­säk­si yh­dis­tyk­sen jä­se­nel­lä.

– Vi­ra­no­mai­set har­kit­se­vat ti­lan­net­ta, täyt­ty­vät­kö nyt yh­dis­tys­lain mu­kai­set lak­kaut­ta­mi­sen edel­ly­tyk­set. En tie­tys­ti läh­de toi­mi­val­tai­sia vi­ra­no­mai­sia mää­räi­le­mään, Ran­ne sa­noo.

Elo­ka­pi­nan lak­kaut­ta­mis­ta vaa­ti­va kan­sa­lai­sa­loi­te ke­rä­si edus­kun­ta­kä­sit­te­lyyn tar­vit­ta­vat 50 000 al­le­kir­joi­tus­ta vii­me vii­kol­la.

Po­lii­si­hal­li­tuk­ses­ta ker­ro­taan Uu­tis­suo­ma­lai­sel­le, et­tä jos se nos­taa kan­teen jo­ta­kin yh­dis­tys­tä vas­taan, asi­aa kom­men­toi­daan vas­ta sen jäl­keen, kun kan­ne on jä­tet­ty kä­rä­jä­oi­keu­teen ja se on tul­lut jul­ki­sek­si.

Ran­ne muis­tut­taa, et­tä jär­jes­tö­jä on lak­kau­tet­tu Suo­mes­sa hy­vin har­voin.

– Sil­loin on pu­hut­tu jär­jes­täy­ty­neen ri­kol­li­suu­den ää­rim­mäi­sen va­ka­vis­ta muo­dois­ta.