STT

Maa­seu­dun Tu­le­vai­suu­den ky­se­lyyn vas­tan­neis­ta yli puo­let on tyy­ty­mät­tö­miä pää­mi­nis­te­ri Pet­te­ri Or­pon (kok.) toi­min­taan Suo­men ul­ko­po­li­tii­kan joh­dos­sa.

Erit­täin tyy­ty­mät­tö­miä pää­mi­nis­te­rin toi­miin on kol­man­nes vas­taa­jis­ta, hie­man tyy­ty­mät­tö­miä rei­lu vii­den­nes. Tyy­ty­väi­siä on yh­teen­sä noin kol­man­nes.

Pre­si­dent­ti Ale­xan­der Stub­bin toi­min­taan ul­ko­po­li­tii­kan joh­dos­sa tyy­ty­väi­siä on puo­les­taan lä­hes kol­me nel­jäs­tä vas­taa­jas­ta.

Rei­lu nel­jän­nes vas­taa­jis­ta ker­too ole­van­sa pre­si­den­tin toi­min­taan erit­täin tyy­ty­väi­siä ja 45 pro­sent­tia jos­sain mää­rin tyy­ty­väi­siä. Tyy­ty­mät­tö­miä on 15 pro­sent­tia vas­taa­jis­ta.

Sekä pre­si­dent­ti et­tä pää­mi­nis­te­ri saa­vat op­po­si­ti­o­puo­lu­ei­ta kan­nat­ta­vil­ta hei­kom­pia ar­vo­sa­no­ja kuin hal­li­tus­puo­lu­ei­ta ää­nes­tä­vil­tä.

Stub­bin toi­min­taan tyy­ty­väi­siä on enem­mis­tö myös kaik­kien op­po­si­ti­o­puo­lu­ei­den kan­nat­ta­jis­ta, kun taas kaik­kien op­po­si­ti­o­puo­lu­ei­den kan­nat­ta­jien enem­mis­tö on Or­pon toi­min­taan tyy­ty­mät­tö­miä. Or­pon toi­min­taan tyy­ty­väi­sim­piä ovat ko­koo­muk­sen ää­nes­tä­jät.

Ky­se­lyn to­teut­ti Kan­tar Ag­ri. Sii­hen vas­ta­si tu­hat suo­ma­lais­ta 11.–17. lo­ka­kuu­ta. Tu­los on pai­no­tet­tu edus­ta­maan Man­ner-Suo­men ai­kuis­vä­es­töä. Koko ky­se­lyn vir­he­mar­gi­naa­li on kol­me pro­sent­tiyk­sik­köä suun­taan­sa.