Pomarkkulainen The Spectre edustaa Satakuntaa Rautalankaristeilyllä
Pomarkkulainen The Spectre esiintyy perinteisellä Rautalankaristeilyllä. Twist & Twang Rautalankaristeily järjestetään jo 12. kerran 7. syyskuuta Viking Gracella. Muut tämän vuoden esiintyjät ovat Valtatie Kalajoelta, The Hikers Jyväskylästä, Big Time Daddy Laihialta, Flangers Kotkasta, Pekka Laine & The Enchanted pääkaupunkiseudulta, Trio Valo Yössä Yläneeltä ja fuskun pariin risteilykansaa opettaa Tanssikoulu Matti ja Sannu Vaasasta. Tapahtuman järjestäjinä toimii joukko pitkäaikaisesti rautalankamusiikkiin rakastuneita henkilöitä.
The Spectre on jo yli 25 vuoden ajan vienyt rautalankamusiikin ilosanomaa kaikkialle. Bändi on julkaissut neljä levyä ja esiintynyt kymmenillä kokoelmalevyillä. Kotimaisten alan tapahtumien lisäksi bändi on esiintynyt kahteen otteeseen Cliff Richards & The Shadows fan meetingissä Hollannissa.
Bändin musiikki on sekoitus instrumentaalirautalankaa höystettynä lauletulla beat-musiikilla, joka saa jalat twistaamaan ja lantion vispaamaan. Bändin keikoille ominaisia piirteitä ovat perinteisen rautalankamusiikin lisäksi yllätyksellisyys, erikoiset välispiikit ja hulvaton showmeininki, kuten yhdenaikaiset “sidekickit”, kitaristipyramidi ja rempseä huumori.
Ensimmäinen Rautalankaristeily toteutettiin syksyllä 2016 ja aluksi Itämeren aalloilla taivutettiin rautalankaa syksyisin ja keväisin. Koronakeväänä 2020 tapahtuma kuitenkin jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan ja siitä alkaen on polvitaipeita ja lanteita notkisteltu vain syksyisin.
Esiintyjien joukossa on nähty Korsuorkesteria, Varjokuvaa, A.Aallon Rytmiorkesteria ja pohjoismaisittain isoja nimiä Ruotsista ja Norjastakin. Alan isot nimet eivät niinkään ole olleet ”se juttu”, vaan mukana on usein ollut pitkän uran tehneiden lisäksi nousevia yhtyeitä, joiden taitotaso on kuitenkin jo todistettu korkeaksi.
Tapahtuman tarjonta koostuu pääasiassa tanssittavasta rautalankapohjaisesta iskelmä/beat-musiikista, perinteisestä rautalangasta, surf-musiikista, jopa kokeellisemmasta new age-rautalangasta, kuin rockabillystakin. Yhteinen nimittävä tekijä on kaikella kitaran kaiku, joka ei nykypäivänä enää automaattisesti tarkoita pelkästään 60-luvun nauhakaikua.