Uu­tis­Rau­ma

Suu­ren suo­si­on saa­vut­ta­nut Spark­ling Night -muo­ti­gaa­la jär­jes­te­tään tänä vuon­na 5. lo­ka­kuu­ta. Ta­pah­tu­ma­paik­ka­na on vii­me­vuo­ti­seen ta­paan jää­hal­lin ylä­to­ri. Spark­ling Night -liik­keet esit­te­le­vät syk­syn ja tal­ven muo­tia lä­hes 50 met­riä pit­käl­lä cat­wal­kil­la. Näy­tök­ses­sä on mu­ka­na yli sata mal­lia.

– Jär­jes­te­lyt tänä vuon­na vä­hän hel­pom­pia, kun men­nään sa­maan paik­kaan kuin vii­me vuon­na, sa­noo yk­si ta­pah­tu­man jär­jes­tä­jis­tä Manu Aa­de­li.

Jää­hal­lin ylä­to­ril­le ra­ken­net­taan cat­walk kes­kel­le alu­et­ta ja sen ym­pä­ril­le mah­tuu noin 600 kat­se­li­jaa. Al­ku­vii­kol­la lip­pu­ja oli vie­lä joi­ta­kin, mut­ta jär­jes­tä­jät en­na­koi­vat lop­puun­myy­tyä ta­pah­tu­maa.

– Täk­si vuo­dek­si on kes­ki­tyt­ty pa­ran­ta­maan tek­ni­siä asi­oi­ta, va­lais­tus­ta ja vi­de­o­tyk­kiä.

– Ja myös ruo­ka on vä­hän eri­lais­ta kuin vii­me vuon­na, Tin­ja Koi­vu­vii­ta täy­den­tää.

Muo­tia esit­te­le­vien mal­lien li­säk­si la­val­la näh­dään myös muu­ta oh­jel­maa. Esiin­ty­jä­kak­sik­ko on tark­kaan var­jel­tu sa­lai­suus.

– Sa­no­taan, et­tä ol­laan hy­vin­kin ajan her­moil­la, Aa­de­li vih­jaa.

Pää­o­sas­sa ta­pah­tu­mas­sa on tie­tys­ti muo­ti ja Van­han Rau­man liik­keet. Mal­lis­to­ja ha­lu­taan esi­tel­lä laa­jas­ta ja mo­ni­puo­li­ses­ti. Jo­kai­sel­la on omat mal­lin­sa ja yh­teen­sä mal­le­ja näh­dään la­val­la noin sata.

– Ih­mi­sil­lä on hy­vin eri­lai­sia nä­ke­myk­siä, mil­lai­nen on hyvä mal­li. Ha­luk­kai­ta mal­le­ja on hy­vin, eh­kä suu­rin vai­keus on löy­tää so­pi­vas­ti mo­ni­puo­li­nen ko­koon­pa­no, poh­tii Aa­de­li.

Pai­kal­lis­ten liik­kei­den vah­vuus on, et­tä va­li­koi­mis­sa on kaik­kia ko­ko­ja ja nii­tä ha­lu­taan myös tuo­da esil­le. La­val­le ha­lu­taan eri ikäi­siä, ko­koi­sia ja mit­tai­sia mal­le­ja.

– Ha­lu­am­me näyt­tää, et­tä meil­lä on hy­vin is­tu­via alus­vaat­tei­ta kai­kil­le, Koi­vu­vii­ta ko­ros­taa.

Spark­ling Night -liik­keet: Alu­sa­su­lii­ke Hel­mi, Bou­ti­que Ca­meo, Café Sali, Can­di­da, Hei­di A. De­sign, Kaup­pa­huo­ne Ri­ve­ri, Ko­ti­vak­ka, Noie, Sil­mä­op­ti­kot Pal­mu ja West­look.