Joulukinkun haku Kivikylästä on perinne
Myymälän laajennus toi lisätilaa ruokailijoille ja mahdollisuuksia tilaisuuksien järjestämiselle.
UutisRauma
Kivikylän Kotipalvaamossa valmistaudutaan vuoden huippusesonkiin. Lapin tehtaanmyymälä koristetaan jouluisin sävyin ja valmistaudutaan asiakkaiden tuloon.
Tiivis joulusesonki alkaa joululounailla 18. ja 19. päivinä.
– Joululounailla on ollut joka vuosi tosi vilkasta. Nyt saimme myymälän laajennuksen käyttöön, niin on enemmän tilaa ruokailijoille, kuvailee keittiöpäällikkö Harri Korpi.
Tehtaanmyymälässä siirrytään jouluvaihteelle aattoa edeltävänä viikonloppuna, jolloin asiakkaille on grilli kuumana ja joulumieli korkealla. Monelle vierailu Kivikylässä joulun alla onkin perinne. Vilinä sekä pihalla että myymällä jatkuu aamusta iltaan.
– Myymälän henkilökunta tuplaantuu ja siitä aatonaattoon asti ollaan joka päivä auki.
Korven mukaan joulun suosikit ovat pysyneet suunnilleen samoina vuodesta toiseen. Kinkun suosiolle joulupöydän kruununa ei näy haastajaa. Sianliha tarjoaa kuluttajalle hyvän ruoan raaka-aineen niin arjen nopeisiin tarpeisiin kuin juhlapäivien herkutteluhetkiin.
Korpi nostaa kinkkujen lisäksi myös monipuoliset salaatit kysyttyjen listalle.
– Kaikki joulupöydän salaatit tehdään täällä meillä Lapissa. Aika paljon menee myös paahdettua kalkkunafilettä. Tietysti perinteistä lihahyytelöä ja itse tehtyä maksapasteijaa kysytään aina.
Kivikylän Lapin myymälä on arkisinkin suosittu lounasravintola. Sen lisäksi tiloissa järjestetään paljon erilaisia tilaisuuksia iltaisin ja viikonloppuisin.
– Kyllä täällä syrjässäkin käy paljon ihmisiä, Korpi nauraa.