Uu­tis­Rau­ma

Ki­vi­ky­län Ko­ti­pal­vaa­mos­sa val­mis­tau­du­taan vuo­den huip­pu­se­son­kiin. La­pin teh­taan­myy­mä­lä ko­ris­te­taan jou­lui­sin sä­vyin ja val­mis­tau­du­taan asi­ak­kai­den tu­loon.

Tii­vis jou­lu­se­son­ki al­kaa jou­lu­lou­nail­la 18. ja 19. päi­vi­nä.

– Jou­lu­lou­nail­la on ol­lut joka vuo­si tosi vil­kas­ta. Nyt saim­me myy­mä­län laa­jen­nuk­sen käyt­töön, niin on enem­män ti­laa ruo­kai­li­joil­le, ku­vai­lee keit­ti­ö­pääl­lik­kö Har­ri Kor­pi.

Teh­taan­myy­mä­läs­sä siir­ry­tään jou­lu­vaih­teel­le aat­toa edel­tä­vä­nä vii­kon­lop­pu­na, jol­loin asi­ak­kail­le on gril­li kuu­ma­na ja jou­lu­mie­li kor­ke­al­la. Mo­nel­le vie­rai­lu Ki­vi­ky­läs­sä jou­lun al­la on­kin pe­rin­ne. Vi­li­nä sekä pi­hal­la et­tä myy­mäl­lä jat­kuu aa­mus­ta il­taan.

– Myy­mä­län hen­ki­lö­kun­ta tup­laan­tuu ja sii­tä aa­to­naat­toon as­ti ol­laan joka päi­vä au­ki.

Kor­ven mu­kaan jou­lun suo­si­kit ovat py­sy­neet suun­nil­leen sa­moi­na vuo­des­ta toi­seen. Kin­kun suo­si­ol­le jou­lu­pöy­dän kruu­nu­na ei näy haas­ta­jaa. Si­an­li­ha tar­jo­aa ku­lut­ta­jal­le hy­vän ruo­an raa­ka-ai­neen niin ar­jen no­pei­siin tar­pei­siin kuin juh­la­päi­vien her­kut­te­lu­het­kiin.

Kor­pi nos­taa kink­ku­jen li­säk­si myös mo­ni­puo­li­set sa­laa­tit ky­syt­ty­jen lis­tal­le.

– Kaik­ki jou­lu­pöy­dän sa­laa­tit teh­dään tääl­lä meil­lä La­pis­sa. Ai­ka pal­jon me­nee myös paah­det­tua kalk­ku­na­fi­let­tä. Tie­tys­ti pe­rin­teis­tä li­ha­hyy­te­löä ja it­se teh­tyä mak­sa­pas­tei­jaa ky­sy­tään ai­na.

Ki­vi­ky­län La­pin myy­mä­lä on ar­ki­sin­kin suo­sit­tu lou­nas­ra­vin­to­la. Sen li­säk­si ti­lois­sa jär­jes­te­tään pal­jon eri­lai­sia ti­lai­suuk­sia il­tai­sin ja vii­kon­lop­pui­sin.

– Kyl­lä tääl­lä syr­jäs­sä­kin käy pal­jon ih­mi­siä, Kor­pi nau­raa.