Isä Kim­mo Toi­va­nen aloit­ti ra­vin­to­la Bu­e­na Vis­tan yrit­tä­jä­nä vuon­na 1994. Kym­me­nen vuot­ta sit­ten ve­to­vas­tuu siir­tyi poi­ka Tuo­mas Toi­va­sel­le.

– Ha­lu­sin len­to­kap­tee­nik­si. Lu­ki­on jäl­keen olin läh­dös­sä Fin­nai­ril­le. Sil­loin isä sa­noi, et­tä et­kö ym­mär­rä, et­tä olen ra­ken­ta­nut tätä si­nua var­ten, ker­toi Tuo­mas Toi­va­nen Rau­map­lus­san haas­tat­te­lus­sa.

Niin­pä poi­ka suo­rit­ti alan ra­vin­to­la-alan opin­not Hel­sin­gis­sä, tuli Rau­mal­le per­he­fir­maan töi­hin ja sai vai­heit­tain li­sää vas­tuu­ta Bu­e­na Vis­tan pyö­rit­tä­mi­ses­tä.

– Isä oli an­ka­ra ja vaa­ti­va. Kyl­lä hän tär­kein men­to­ri­ni on ol­lut, ihan sel­väs­ti, sa­noi Tuo­mas Toi­va­nen, mut­ta li­sä­si joh­ta­van­sa ra­vin­to­loi­taan kui­ten­kin omal­la tyy­lil­lään.

Bu­e­na Vis­tan li­säk­si Toi­va­nen vas­taa uu­des­ta Ma­ri­na Vis­tas­ta. Mil­lai­set ra­vin­to­lat Rau­man ko­koi­ses­sa kau­pun­gis­sa me­nes­ty­vät?

– Ai­ka kons­tai­le­ma­ton­ta ruo­kaa pi­tää ol­la ja mel­ko ma­ta­la kyn­nys. Hin­ta voi nous­ta yli me­di­aa­nin, mut­ta gour­met-pai­kal­le Rau­ma on lii­an pie­ni. Muu­ta­ma fine di­ning -ra­vin­to­la me­nee, ki­teyt­ti Toi­va­nen.

Rau­map­lus-isän­nät Ris­to Lei­no ja Jan­ne Ran­ta­nen ky­syi­vät Toi­va­sel­ta muun mu­as­sa mik­si Bu­e­na Vis­ta läh­ti ur­hei­lu­paik­ko­jen ni­mis­pon­so­rik­si Äi­jän­suol­la ja Otan­lah­des­sa sekä mitä ka­laa mies mie­lui­ten saa­lis­taa Rau­man­me­rel­lä.

Toi­va­nen tun­nus­ti ol­leen­sa pie­nes­tä pi­tä­en au­tof­riik­ki.

– Kun ei ke­sä­mök­kiä ole, niin lyön au­toi­hin pauk­ku­ja, sa­noi Toi­va­nen.

Rau­map­lus-oh­jel­mat löy­ty­vät Spo­ti­fy-pal­ve­lus­ta. Nyt kuun­nel­ta­vis­sa on 46 jak­soa.

Link­ki uu­teen jak­soon