Raumaplussan vieraana Tuomas Toivanen: Ravintoloitsija isänsä jäljissä, mutta omalla tyylillä
Isä Kimmo Toivanen aloitti ravintola Buena Vistan yrittäjänä vuonna 1994. Kymmenen vuotta sitten vetovastuu siirtyi poika Tuomas Toivaselle.
– Halusin lentokapteeniksi. Lukion jälkeen olin lähdössä Finnairille. Silloin isä sanoi, että etkö ymmärrä, että olen rakentanut tätä sinua varten, kertoi Tuomas Toivanen Raumaplussan haastattelussa.
Niinpä poika suoritti alan ravintola-alan opinnot Helsingissä, tuli Raumalle perhefirmaan töihin ja sai vaiheittain lisää vastuuta Buena Vistan pyörittämisestä.
– Isä oli ankara ja vaativa. Kyllä hän tärkein mentorini on ollut, ihan selvästi, sanoi Tuomas Toivanen, mutta lisäsi johtavansa ravintoloitaan kuitenkin omalla tyylillään.
Buena Vistan lisäksi Toivanen vastaa uudesta Marina Vistasta. Millaiset ravintolat Rauman kokoisessa kaupungissa menestyvät?
– Aika konstailematonta ruokaa pitää olla ja melko matala kynnys. Hinta voi nousta yli mediaanin, mutta gourmet-paikalle Rauma on liian pieni. Muutama fine dining -ravintola menee, kiteytti Toivanen.
Raumaplus-isännät Risto Leino ja Janne Rantanen kysyivät Toivaselta muun muassa miksi Buena Vista lähti urheilupaikkojen nimisponsoriksi Äijänsuolla ja Otanlahdessa sekä mitä kalaa mies mieluiten saalistaa Raumanmerellä.
Toivanen tunnusti olleensa pienestä pitäen autofriikki.
– Kun ei kesämökkiä ole, niin lyön autoihin paukkuja, sanoi Toivanen.
Raumaplus-ohjelmat löytyvät Spotify-palvelusta. Nyt kuunneltavissa on 46 jaksoa.