Uu­tis­Rau­ma

Pik­ku­jou­lu­pe­rin­ne ra­vin­to­las­sa on mo­nil­le suo­ma­lai­sil­le tär­keä osa jou­lu­kau­den viet­toa, eri­tyi­ses­ti työ­paik­ko­jen, yh­dis­tys­ten ja ys­tä­vä­pii­rien kes­kuu­des­sa. Se on ren­to mut­ta juh­la­va ti­lai­suus, jos­sa nau­ti­taan hy­väs­tä ruo­as­ta, juo­mis­ta ja seu­ras­ta.

Ra­vin­to­lat tar­jo­a­vat usein eri­tyi­sen pik­ku­jou­lu­me­nun, joka si­säl­tää pe­rin­tei­siä jou­lu­ruo­kia, ku­ten kink­kua, graa­vi­loh­ta, laa­ti­koi­ta ja ro­sol­lia. Mo­nis­sa pai­kois­sa on myös mo­der­ne­ja ver­si­oi­ta jou­lui­sis­ta mau­is­ta tai gour­met-an­nok­sia.

Wan­han Rau­man Kel­la­ris­sa val­mis­tau­du­taan pik­ku­jou­lu­kau­teen nor­maa­lil­la à la car­te -lis­tal­la.

– Pe­rin­teis­tä jou­lu­ruo­kaa ky­sy­tään muu­ta­man ker­ran pik­ku­jou­lu­kau­den ai­ka­na isom­mil­le ryh­mil­le. Muu­ten asi­ak­kaat ha­lu­a­vat va­li­ta it­se lis­tal­ta, ku­vai­lee ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Pia Kom­mi­na­ho.

Ruo­kat­ren­de­jä pik­ku­jou­lu­ja var­ten ei Kel­la­ris­sa pik­ku­jou­lu­ja löy­dy, vaan ra­vin­to­la luot­taa pe­rin­tei­siin suo­sik­kei­hin­sa.

– Sa­mat tuot­teet meil­lä on vuo­des­ta toi­seen myy­dyim­piä. Iso olut ja Oli­vi­an kana löy­ty­vät kär­ki­pääs­tä, Kom­mi­na­ho nau­raa.

Lis­tal­ta Kel­la­ris­ta löy­tyy myös kas­vis­vaih­to­eh­dot ja muut ruo­ka­va­li­ot.

Pik­ku­jou­lut ovat ti­lai­suus ren­tou­tua yh­des­sä työ­ka­ve­rei­den tai ys­tä­vien kans­sa vi­ral­lis­ten työ­teh­tä­vien ul­ko­puo­lel­la. Ta­ka­vuo­si­na ren­tou­tu­mis­ta on avi­tet­tu al­ko­ho­lil­la, mut­ta Kom­mi­na­hon mu­kaan tah­ti on vä­hen­ty­nyt mer­kit­tä­väs­ti vii­me vuo­si­na.

– Al­ko­ho­lit­to­mien juo­mien osuus on kas­va­nut joka vuo­si. Ih­mi­set ovat yleen­sä hy­vän­tuu­li­sia ja juh­lan mer­keis­sä liik­keel­lä.

Juo­mis­sa muu­ta­ma vuo­si sit­ten glö­gin ja kuo­hu­vii­nin yh­dis­tel­mä oli ky­syt­ty al­ku­mal­ja, mut­ta tä­män tal­ven hit­tiä ei vie­lä ole tie­dos­sa.

– Meil­lä on oma pu­na­vii­ni­poh­jai­nen glögi, jota kyl­lä ky­sy­tään usein. Sa­moin lis­tal­le on tuo­tu usei­ta läm­pi­miä juo­mia, jot­ka so­pi­vat mar­ras­kuun pi­me­ne­viin il­toi­hin.

Kel­la­ris­sa ei ole mah­dol­li­suuk­sia jär­jes­tää pik­ku­jou­lu­ja var­ten oh­jel­maa, vaan ra­vin­to­las­sa kes­ki­ty­tään ra­vin­to­la­toi­min­taan.

– Ryh­mät tu­le­vat tän­ne joko en­nen tai jäl­keen jon­kun muun oh­jel­man, ku­ten te­at­te­rin tai muun esi­tyk­sen. Pöy­tä­va­rauk­set kan­nat­taa­kin teh­dä ajois­sa, sil­lä ky­sy­tyim­mil­lä vii­kon­lo­puil­la on var­mas­ti ai­ka täyt­tä, vink­kaa Kom­mi­na­ho.

Prassenin yrittäjä Johanna Uusitalo esittelee salibandyhenkisiä leivonnaisia.

Prassenin yrittäjä Johanna Uusitalo esittelee salibandyhenkisiä leivonnaisia.

Pras­sen teki lei­vok­set lo­ka­kuun sa­li­ban­dy­tur­nauk­seen

Kah­vi­la Pras­sen suun­nit­te­li oman lei­von­nais­mal­lis­ton Rau­mal­la pe­lat­ta­vaan Eu­ro Floor­ball tou­riin. Tur­naus pe­la­taan Rau­mal­la 19.–20.10.

– Teh­tiin pie­ni tuo­te­ko­ko­el­ma tur­naus­ta var­ten. Ol­laan ai­na yri­tet­ty nos­taa Rau­maa esil­le muu­ten­kin ja tämä ti­lai­suus oli tosi hou­kut­te­le­va, ku­vai­lee yrit­tä­jä Jo­han­na Uu­si­ta­lo.

Tur­nauk­sen si­ni­val­koi­siin sä­vyi­hin on luo­tu muf­fins­si, jos­sa mus­tik­ka on kes­kei­nen raa­ka-ai­ne. Mus­tik­kaa löy­tyy myös tuo­re­juus­to­ka­kus­ta ja lei­vok­sis­ta.

– Pa­nos­tam­me laa­tuun ja vi­su­aa­li­seen ul­ko­nä­köön.

Lei­vok­sis­sa on­kin help­po näh­dä vi­vah­tei­ta tur­nauk­sen lo­gos­ta ja sa­li­ban­dy­pal­los­ta. Tuot­tei­ta on myyn­nis­sä kah­vi­la Pras­se­nin li­säk­si Pris­mas­sa.