Lo­gent Rau­ma Sea Race pur­jeh­duk­sen avo­me­ri­kil­pai­lun start­ti läh­ti Nur­mek­sen ja Kyl­mä­pih­la­jan vä­lis­tä lä­hes tyy­nes­sä sääs­sä.

Kil­pai­luun osal­lis­tu­vat 16 ve­net­tä ylit­ti­vät maa­li­vii­van vaa­ti­mat­to­mal­la vauh­dil­la.

Lo­gent Rau­ma Sea Race on vaa­ti­va avo­me­ri­kil­pai­lu, jon­ka ko­ko­nais­mat­ka on noin 200 me­ri­mai­lia. Kil­pai­lu käyn­nis­tyy Rau­man edus­tan me­ri­a­lu­eel­ta ja kään­tö­pis­te on Ruot­sin puo­lel­la. Kil­pai­lu on Sel­kä­me­ren ai­noa Avo­me­ri­pur­jeh­ti­joi­den Ran­king-kil­pai­lu. Kil­pai­lu on he­rät­tä­nyt kiin­nos­tus­ta, sil­lä vas­taa­via vaa­ti­via avo­me­ri­pur­jeh­duk­sen ki­so­ja ei Suo­mes­sa ole mo­nia. Kil­pai­lun kiin­nos­ta­vuu­des­ta ker­too se­kin, et­tä en­sim­mäi­se­nä mu­kaan il­moit­tau­tui Ta­pio Leh­ti­sen Ga­li­a­na With­Se­cu­re mie­his­töi­neen.

Kil­pai­lu­kes­kuk­se­na toi­mii Rau­man Pur­jeh­dus­seu­ran tu­ki­koh­ta Kuus­ka­ri, joka si­jait­see muu­ta­man ki­lo­met­rin pääs­sä Rau­man kes­kus­tas­ta au­to­tien pääs­sä. Rata on pe­rin­tei­ses­ti kul­ke­nut Rau­man ma­ja­kan, lä­hel­lä Ruot­sin ran­nik­koa si­jait­se­van Fin­ng­run­de­tin ja Dit­t­mansg­run­din sekä Uu­den­kau­pun­gin edus­tan kaut­ta. Rei­tin pi­tuus on vaih­del­lut 195 me­ri­mai­lis­ta 220 me­ri­mai­liin.

Ki­sa­vii­kon­lo­pun ai­ka­na Rau­man Pur­jeh­dus­seu­ra jär­jes­tää ylei­söl­le Avoin­ten port­tien päi­vän lau­an­tai­na 7.9.2024 klo 11–15 Kuus­ka­ris­sa. Saa­ri­tu­ki­koh­ta ei ole nor­maa­lis­ti avoin­na ylei­söl­le.

Kil­pai­lua voi seu­ra­ta li­ve­seu­ran­nas­ta: https://cf.yb.tl/rau­ma­sea24