Veli-Pek­ka Sa­lo­nen on ni­mi­tet­ty ko­ti­mai­sen per­hey­ri­tys Fred­ma­nin Rau­man teh­taan­joh­ta­jak­si 5.3. al­ka­en. Sa­lo­nen siir­tyy Fred­ma­nil­le kier­to­ta­lou­syh­tiö Soil­food Oy:stä. Sa­lo­nen ra­por­toi toi­mi­tus­joh­ta­ja Per-Hen­rik Hag­ber­gil­le ja hän kuu­luu yh­ti­ön joh­to­ryh­mään.

– Teh­taam­me on yk­si me­nes­tys­te­ki­jöis­täm­me ja ha­lu­am­me kas­vat­taa ja ke­hit­tää oman tuo­tan­to­am­me en­ti­ses­tään. Veli-Pe­kal­la on vah­va ko­ke­mus niin ope­ra­tii­vi­sen toi­min­nan kuin tii­mien joh­ta­mi­ses­ta. Hän on juu­ri oi­kea hen­ki­lö luot­saa­maan ke­hi­tys­täm­me, sa­noo Fred­man Group Oy:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Per-Hen­rik Hag­berg yh­ti­ön tie­dot­tees­sa.

En­nen Soil­foo­dia, Sa­lo­nen teki pit­kän uran Suc­ros Oy:ssä ja Nord­zuc­ker-kon­ser­niin kuu­lu­van Nor­dic Su­gar Oy:n joh­to­teh­tä­vis­sä.

– Fred­man on pe­rin­tei­käs, sa­ta­kun­ta­lai­nen ja vas­tuul­li­nen yri­tys. Kaik­ki nämä ovat mi­nul­le tär­kei­tä asi­oi­ta. Kas­vun ha­ke­mi­nen huo­mi­oi­den toi­min­nan kes­tä­vyys tu­lee var­mas­ti ole­maan erit­täin mie­len­kiin­tois­ta. Us­kon, et­tä pää­sen Fred­ma­nil­la hyö­dyn­tä­mään osaa­mis­ta­ni, mut­ta myös haas­ta­maan it­se­ä­ni, sa­noo Veli-Pek­ka Sa­lo­nen.

Fred­ma­nin teh­taal­la Rau­mal­la val­mis­te­taan vas­tuul­li­sia keit­ti­ö­tuot­tei­ta sekä ruo­an pak­kaus­rat­kai­su­ja. Teh­taal­la työs­ken­te­lee yh­teen­sä noin 50 työn­te­ki­jää. Fred­ma­nin teh­das si­jait­see Rau­man La­pis­sa.