Fresco palkittiin Rauman vuoden yrityksenä
Samu Vahteristo, UR
Vuoden raumalaisena yrityksenä palkittiin Fresco Ravintolat Oy. Palkinto jaettiin illan yrittäjäjuhlassa.
Palkitun yrityksen valitsee Rauman Yrittäjät -säätiö. Vuorovuosin palkitaan palvelualan tai teollisuuden yritys.
– Frescon yrityskuva on positiivinen, he ovat uskaltaneet laajentua useammalle paikkakunnalle ja ennen kaikkea selvittiin koronan koettelemuksista, sanoo säätiön asiamies Timo Frimodig.
Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Joonas Lauronen nostaa erityisesti Frescon tinkimättömän laadun tuotteissaan.
– Mihin tahansa tilaisuuteen on menty, missä on ollut Frescon tarjoilut, niin ei ole tarvinnut pettyä, Lauronen kiittää.
Viiden työntekijän yrityksestä on kasvanut yli 60 työntekijän yritys, jonka liikevaihto oli viime vuonna yli 7 miljoonaa euroa.
Tällä hetkellä Frescolla on toimipaikkoja toista kymmentä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Toimintaan kuuluvat henkilöstöravintolat, lounasravintolat, juhlapalvelut ja vähittäiskauppa.
Perheestä yrityksessä ovat mukana Seija ja Seppo Arosen ja Laura Avikaisen lisäksi myös Mikko Aronen ja Maiju Nuttunen.
– Korona jätti jälkensä kaikkeen, mutta selvisimme siitä ketteryydellä, Seija Aronen kuvailee.
– Meidän päätöksenteko on suhteellisen nopeaa, mikä auttoi siihen kun lait muuttuivat yhdessä yössä, Laura Avikainen jatkaa.
Aronen kiittää myös Suomen Yrittäjiä, joka oli vaikeina aikoina erinomainen apu.
– Olen ollut Satakunnan yrittäjien hallituksessa ja se on vienyt aikaa paljon, mutta myös antanut yrittäjille voimaa, Aronen kiittää.
Laura Avikainen nostaa henkilökunnan roolin jokapäiväisessä tekemisessä.
– Henkilökunta tekee joka päivä sen Frescon laadun. Ja pitää muistaa, että laatu ei pysy, vaan siitä on pidettävä koko ajan kiinni.
Yritys kehittää jatkuvasti toimintaansa ja on vahvasti mukana erilaissa kiertotalouden parantamista tukevissa hankkeissa.
– Vihreän siirtymän asiat ovat tänä päivänä isossa roolissa. Esimerkiksi kahvinporot kerätään eri toimipisteissä ja yhteistyöyrityksemme tekee niistä kukkamultaa, Seija Aronen korostaa.
– Me toimimme useammassa toimipisteessä ja usein henkilökunnalta tulee niitä arjen oivalluksia. Haluamme jakaa hyvät käytännöt kaikkiin paikkoihin, Avikainen kertoo.
Esimerkiksi leivän kantapalat on nostettu Frescossa arvoonsa teemalla "Liity sinäkin leivän kantapalojen rakastajiin".
– On tärkeää ettei itse tehdä hävikkiä etukäteen, vaan opitaan ajattelemaan kiertotaloutta arjessa, Seija Aronen tiivistää.
Rauman yrittäjät jakoi myös seuraavat palkinnot:
Rauman Vuoden 2024 Yksinyrittäjä: Jarno Aaltonen, Pullan Kala Oy
Rauman Vuoden 2024 Nuori Yrittäjä: Eppu Sjöblom, Ravintola Sydvest Oy
Rauman Vuoden 2024 Monialayrittäjä: Jussi Nordberg, Satakunnan Romu ja Kuljetus Oy