Rau­man kau­pun­gin omis­ta­maa Rek­saa­ren Kar­tun ti­laa esi­te­tään myy­tä­väk­si huu­to­kau­pal­la ke­vään 2025 ai­ka­na. Rek­saa­ren saa­vu­tet­ta­vuu­des­ta ja ret­kei­ly­mah­dol­li­suuk­sis­ta on teh­ty taus­ta­sel­vi­tys, jos­sa Kar­tun ti­lan myyn­tiä on tar­kas­tel­tu saa­ren ko­ko­nais­ke­hit­tä­mi­sen kan­nal­ta. Kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee asi­aa ko­kouk­ses­saan maa­nan­tai­na 21.10.

Kar­tun tila on vuok­rat­tu West Co­ast Sea Ser­vi­cel­le vuo­den 2024 lop­puun as­ti. Tila toi­mii lä­hi­vir­kis­ty­sa­lu­ee­na ja mat­kai­lu­koh­tee­na, mikä ha­lu­taan mah­dol­lis­taa myös jat­kos­sa.

– Osa­y­leis­kaa­vas­sa Kar­tun tila on kaa­voi­tet­tu mat­kai­lu­pal­ve­lu­jen käyt­töön, jo­ten se oli­si otol­li­nen koh­de mat­kai­lu­pal­ve­lu­ja tar­jo­a­val­le yri­tyk­sel­le. Rek­saa­ri on tun­net­tu ret­kei­ly- ja luon­to­koh­de, joka on suu­rim­mak­si osak­si Rau­man kau­pun­gin omis­tuk­ses­sa ja luon­non­suo­je­lu­a­lu­et­ta, pro­jek­ti­koor­di­naat­to­ri Lei­la Sten­fors ker­too.

Taus­ta­sel­vi­tyk­ses­sä tut­kit­tiin eri vaih­to­eh­to­ja, jois­ta yk­si on ti­lan myy­mi­nen yk­si­tyis­käyt­töön. Myös se mah­dol­lis­tai­si saa­ren mui­den alu­ei­den ret­kei­ly­käy­tön jat­kos­sa.

Ti­la­pal­ve­lu­joh­ta­ja Ol­li-Pek­ka Kum­pu­lan mu­kaan Kar­tun ti­lan ra­ken­nuk­sis­sa on mer­kit­tä­viä kor­jaus­tar­pei­ta, jo­ten kau­pun­gin kan­nal­ta Kar­tun ti­lan myy­mi­nen on jär­ke­vä rat­kai­su. Rau­man saa­ris­ton ke­hit­tä­mis­suun­ni­tel­man myö­tä Kuus­ka­jas­ka­ri ja Kyl­mä­pih­la­ja ovat en­si­si­jai­sia in­ves­toin­ti­koh­tei­ta.

Vuo­den 2025 suun­ni­tel­miin ja ta­lou­sar­vi­oe­si­tyk­seen si­säl­tyy va­raus Ome­na­puu­maan­sun­tin yli kul­ke­van kä­ve­ly­sil­lan ra­ken­ta­mi­ses­ta. Han­ke al­kai­si taus­ta­sel­vi­tyk­sil­lä ja lu­pa­ha­ke­mus­ten te­ke­mi­sel­lä en­si vuon­na. Rek­saa­ren saa­vu­tet­ta­vuu­teen liit­ty­vän sel­vi­tyk­sen tu­los puol­taa kä­ve­ly­sil­lan ra­ken­ta­mis­ta. Pää­tös asi­as­ta teh­dään ta­lou­sar­vi­o­kä­sit­te­lyn yh­tey­des­sä.